duurzaam papier

Oh Deer Design houdt van papier, maar nog meer van de planeet.

Op deze pagina lees je alles over de duurzame materialen
die ik bewust gekozen heb.

Crush

Crush is een origineel, creatief en ecologisch verantwoord papier, samengesteld uit 55% FSC® vezel, 30% gerecycleerde vezel en 15% ‘ander’ organisch materiaal, zoals bv. kiwi’s, graan, koffie of olijven. Bij de productie van Crush wordt bovendien gebruik gemaakt van 100% groene hernieuwbare energie. De witte tint Crush maakt gebruik van maïsresten. Deze alternatieve vezels zorgen niet alleen voor ecologische meerwaarde maar ook voor verrassende creatieve effecten: resulterend in een subtiele spikkeltextuur, off-white kleuroppervlak en aangename tactiele ervaring.

350 g/m³

Grijswit, zichtbare vezels

zacht gevoel

Bagasse

Bagasse is ons boomvrij papier. Het wordt gemaakt van suikerrietpulp, een substantie die overblijft wanneer de suikerrietplant geoogst wordt. Tot voor kort werd de pulp van suikerriet gewoon weggegooid of liet men dit verrotten, maar vandaag de dag wordt het gebruikt als hernieuwbare grondstof voor milieubewust papier en verpakkingsmateriaal of als groene brandstof. Suikerriet is een éénjarige plant, waardoor de productie voordeliger is dan bij traditionelere boomsoorten. Bagassepapier kan trouwens thuis op de composthoop, al gooi je een mooie kaart natuurlijk liever niet weg!

400 g/m³

Koeler wit

ruwer gevoel

Cotton Cream

Cotton Cream is onze luxepapiersoort. Het is een extra dikke kaart, voor wie graag een stevige en tegelijk superzachte indruk maakt, wat het een populaire keuze voor huwelijksdrukwerk maakt. Zoals de naam doet vermoeden is dit ‘papier’ gemaakt van katoen. Het gaat om 100% gerecycleerde katoenvezels.

600 g/m³

Crèmekleurig wit

Textiel, katoen

Zien? Voelen?

We hebben ons best gedaan om onze papiersoorten zo goed mogelijk te fotograferen en weer te geven, maar de subtiele kleurverschillen, texturen en diktes komen natuurlijk het best tot hun recht 'in real life'. Daarom kan je een stalenpakket met een voorbeeld van Crush, Bagasse en Cotton Cream online bestellen.

Vragen?

Zou je graag starten met een ontwerp maar zit je nog met vragen?
Geen probleem! Stuur me een berichtje via dit formulier en je hoort snel van me terug.

    Deze website maakt gebruik van 🍪. Door verder te surfen ga je akkoord met het plaatsen van cookies.   Meer info