Alles wat je wilde weten

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Ik wil graag met je samenwerken. Hoe werkt dat?

Hey! Fijn dat je zin hebt om samen te werken! Je kan met het best contacteren met een mailtje via de site. Vertel me je vraag en ik beantwoord ze zo spoedig mogelijk.

Ik heb geen vraag i.v.m. geboorte of trouwen. Kan ik je toch contacteren?

Zeker! Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe uitdagingen en toffe projecten. Ik bekijk graag of je vraag in mijn agenda en mogelijkheden past en zo niet kan ik je misschien doorverwijzen naar een collega-designer of -drukker.

Ik heb zelf een ontwerp klaar. Kan Oh Deer Design zorgen voor het drukwerk?

Ja, dat kan. Onze studio beschikt over professionele toestellen en materialen om hiervoor te zorgen. We kunnen onder andere zorgen voor stickers, kaarten, (bedrukte) enveloppen en prints.

Omdat we een kleinschalig bedrijf zijn, kunnen we ons specialiseren in kleine oplages aan voordelige prijzen.

Contacteer me gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen geboortekaartjes

Hoe lang op voorhand neem ik best contact op voor mijn geboortekaartje?

Dat ligt eraan of je een ontwerp op maat wil of wil vertrekken van een bestaand collectiekaartje. Voor een ontwerp op maat reken je best 3 à 4 maanden voor je uitgerekende datum. Een collectiekaartje kan op enkele weken klaar zijn, maar voor de veiligheid adviseer ik liever 1 à 2 maand. Zo is alles ruim op voorhand klaar in geval je kindje iets vroeger zijn entrée maakt.

Kan ik een proefdruk van mijn geboortekaartje krijgen?

Zeker! Bij een ontwerptraject op maat is dit overigens standaard inbegrepen. Je kan doorgeven welke papiersoort je verkiest en ik zorg voor een proefdruk op dit papier.

Kan je ook voor de doopsuiker zorgen?

Momenteel bied ik nog geen voedingswaren aan (dus geen suikerbonen, snoepgoed, etc.), maar ik sluit niet uit dat dit in de toekomst anders wordt. Wel kan je bij me terecht voor alle doosjes, zakjes en andere afwerking. Meer nog: alle materialen in mijn aanbod zijn op elkaar afgestemd, zodat de kleuren in bv. het kaartje en de doosjes perfect bij elkaar passen. Daarnaast bied ik ook fijne kortingen aan indien je je kaartjes combineert met extra’s.

Hoeveel kost een geboortekaartje?

Ik bied twee ontwerpvarianten aan: een geboortekaartje op maat (dit kaartje wordt vanaf 0 ontworpen) of een collectiekaartje (je wijzigt een vooraf ontworpen kaartje). De prijzen hiervoor zijn verschillend: een ontwerp op maat kost 250 of 300 euro. Het aanpassen van een collectiekaartje kost tussen 15 en 50 euro.

Daarnaast zijn er drukkosten: dit hangt af van de gekozen papiersoort, afwerking en oplage. 150 kaartjes op ons standaardpapier heb je bijvoorbeeld al voor €180. Voor meer info over de prijzen verwijs ik je graag naar de prijsgids.

Wanneer ontvang ik mijn geboortekaartjes?

Wanneer het kindje geboren is, mag je de laatste gegevens (gewicht, lengte, …) doorsturen via SMS of Whatsapp. Ik ga dan dezelfde dag aan de slag om het ontwerp af te werken.

Daarna wordt je kaartje dezelfde werkdag of ten laatste de volgende werkdag in onze studio gedrukt, gesneden en afgewerkt. In het weekend en op feestdagen wordt er niet gedrukt.

Voor bijzondere afwerkingen en druktechnieken zoals letterpress werken we samen met gespecialiseerde drukkerijen. Mogelijks gaan hier aangepaste productietijden mee gepaard.

Je krijgt een seintje wanneer het drukwerk klaar is voor ophaling of verzonden wordt.

Kan ik mijn doopsuikeritems, enveloppen, andere extra's al op voorhand krijgen?

Zeker! Zodra het ontwerp van het geboortekaartje op punt staat, kunnen we starten met de doopsuikeritems en andere extra’s, zodat alles mooi bij elkaar past.

Je kan alle extra’s eerstdaags komen ophalen op afspraak of ze kunnen naar jou verzonden worden.

Zo kan je al je enveloppen al op voorhand adresseren, doosjes al in elkaar zetten en stickers kleven. Goed voor minder stress wanneer het kindje arriveert!

Hoe kan ik een kaartje dat ik online gezien heb bestellen?

In de webshop vind je alle collectiekaartjes terug. Onder elk item vind je een formulier om een bestelling of een informatieaanvraag op te starten. Hier kan je je wensen toelichten en je contactinformatie doorgeven. Daarna communiceren we verder over het ontwerp via mail of telefoon.

Je ontvangt steeds duidelijke offertes en er wordt niets in rekening gebracht zonder jouw goedkeuring.

Je vindt meer info over de verschillende stappen op de werkprocespagina.

Wat kan ik wijzigen aan een collectiekaartje?

Je kan alle collectiekaartjes wijzigen qua tekst, lay-out, lettertypes en kleuren. In sommige gevallen is een kleine extra illustratie, bijvoorbeeld op de achterkant, zeker ook mogelijk.

Deze wijzigingen zijn mogelijk aan zeer zachte prijsjes. Je ontvangt hiervan steeds een offerte.

Veelgestelde vragen huwelijk

Wij trouwen en willen graag dat jij ons drukwerk maakt. Hoe beginnen we eraan?

Fijn dat je wil samenwerken en alvast proficiat! Neem contact met op om je vraag te bespreken of check alvast deze pagina voor meer info.

Ik heb een eigen idee voor onze trouwuitnodiging. Kan je dit uitwerken?

Dat kan! Ik bespreek graag met jullie hoe het ontwerp eruit mag zien. Je kan me via dit aanvraagformulier vertellen waar jullie naar op zoek zijn.

Hou er rekening mee dat een ontwerp steeds mijn interpretatie van je vraag zal zijn. Om een idee te krijgen van mijn stijl kan je een kijkje nemen op mijn portfolio.

Wanneer nemen we best contact met je op voor onze uitnodigingen?

Een typisch ontwerptraject voor een huwelijk duurt ongeveer twee à drie maanden. Deze doorlooptijd hangt natuurlijk ook af van hoeveel designs jullie wensen. Wie enkel een uitnodiging bestelt, heeft met twee maanden ruim voldoende.

De betere vraag is: wanneer willen jullie graag jullie uitnodigingen versturen? De meeste koppels versturen hun uitnodigingen een 8 tot 10 weken op voorhand. Typisch wordt er dan ook 6 maanden vooraf een ‘Save the Date’ verstuurd. Zo zijn jullie zeker dat al jullie gasten vrij zijn. In dat geval is dus 9 maanden voor jullie trouwdatum een goed moment om contact met op te nemen.

We willen graag verschillende versies van onze uitnodiging voor de receptie, het avondfeest, dessert, ... Is dit mogelijk?

Dat is mogelijk! Zoiets heet een ‘drukwissel’ en Oh Deer Design specialiseert hierin: omdat we zo’n klein bedrijfje zijn, nemen we juist liefst kleine opdrachtjes aan en hoef je geen honderden exemplaren van een ontwerp te bestellen. In onze prijsgids lees je er alles over of je kan me rechtstreeks contacteren voor een offerte.

Wat kan ik wijzigen aan een collectiekaartje?

Je kan alle collectiekaartjes wijzigen qua tekst, lay-out, lettertypes en kleuren. In sommige gevallen is een kleine extra illustratie, bijvoorbeeld op de achterkant, zeker ook mogelijk.

Deze wijzigingen zijn mogelijk aan zeer zachte prijsjes. Je ontvangt hiervan steeds een offerte.

Ik heb op Pinterest, Instagram, ... iets gezien wat ik mooi vind. Kan je dit voor me maken?

Inspiratie is altijd welkom, maar ik zal echter niets kopiëren of namaken wat iemand anders ontworpen heeft. Oh Deer Design staat voor unieke ontwerpen! Hou er rekening mee dat een ontwerp steeds mijn interpretatie van je vraag zal zijn. Om een idee te krijgen van mijn stijl kan je een kijkje nemen op mijn portfolio.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur me gerust een berichtje, ik beantwoord je vragen met plezier.

    Deze website maakt gebruik van 🍪. Door verder te surfen ga je akkoord met het plaatsen van cookies.   Meer info