Wie moet ik uitnodigen op mijn bruiloft?

Hey daar kersverse toekomstige bruid(egom)!

Spannend! Je hebt “ja” gezegd tegen de liefde van je leven, de verlovingsring schittert aan je vinger en de bruiloftsplannen zijn in volle gang. Als gepassioneerde grafisch ontwerper sta ik dichtbij het planningsproces van veel koppels en begrijp ik dat de keuze van de gastenlijst en de uitnodigingen voor je bruiloft geen alledaagse beslissingen zijn. Dus laten we samen eens kijken naar de vraag die op dit moment door je hoofd spookt: wie moet ik uitnodigen op mijn bruiloft?

1. Familie en beste vrienden

Laten we beginnen met de mensen die het dichtst bij je staan: je familie en je beste vrienden. Dit zijn de mensen die jou door dik en dun hebben gesteund en zonder wie je je grote dag gewoon niet kunt voorstellen. Het zijn de mensen met wie je lief en leed hebt gedeeld, en zij horen bovenaan je lijst te staan.

2. Jullie uitgebreide kring

Als je een wat grotere bruiloft plant, kun je overwegen om je uitnodigingen uit te breiden naar andere familieleden, collega’s en meer vrienden. Maar onthoud, het is belangrijk om binnen je budget te blijven en alleen mensen uit te nodigen die je echt aanwezig wilt hebben. Het is jullie bruiloft en jullie budget: het is écht ok om niet de ganse familie, je moeders boekenclub vriendinnen, het ganse team of je volledige kliekje van de middelbare school uit te nodigen.

3. Speciale Mensen

Denk ook aan de mensen die een bijzondere betekenis voor jou en je partner hebben en die je in eerste instantie misschien over het hoofd hebt gezien bij het samenstellen van je lijst. Misschien zijn het oude leraren, mentoren, of die ene buur die altijd voor je klaarstaat. Het is jullie dag en jullie hebben het recht om mensen uit te nodigen die speciaal voor jullie zijn.

4. Kinderen en Plus-one's

Bedenk hoe je om wilt gaan met kinderen op je bruiloft en of je gasten de mogelijkheid moeten hebben om een plus één mee te nemen. Dit hangt af van jullie voorkeuren en de grootte van de gastenlijst. Bedenk ook of je hen met naam wil uitnodigen of als ‘en partner’ of als ‘plus one’. Mogelijke vragen die je hierin kunnen helpen om beslissingen in te nemen kunnen zijn: heb ik de partner in kwestie al ontmoet? Is het koppel al een tijdje bij elkaar? Kent de genodigde voldoende andere aanwezigen op mijn feest? 

Psst... Pro Tip!

Weet dat je ook niet voor iedereen dezelfde regels hoeft te hebben. Laten we eerlijk zijn: de kersverse liefjes van al je achternichtjes en -neefjes hoeven we er misschien niet bij te hebben, maar die ene vriend met de langdurige relatie wil je misschien wel als koppel welkom heten, ook al hebben jullie elkaar nog niet ontmoet. En een vriend of vriendin die weinig andere mensen op je feest kent wil je misschien wél van een ‘vrije’ plus-one voorzien om hen wat meer op hun gemak te stellen.

Tip bij het opstellen van je gastenlijst

1. Stel prioriteiten

Als je de gastenlijst samenstelt, is het belangrijk om je prioriteiten te stellen, zodat je een feestje plant dat bij jullie past. Willen jullie een groot feest of een intieme bruiloft? Maak een lijst van mensen die je absoluut niet wilt missen op je bruiloft en bouw daaromheen. Categoriseer je lijst om je te helpen organiseren. Enneuh ja: mensen schrappen wanneer de rest van de planning en kosten op hun plaats vallen mag! Je uitnodigingen gaan immers nog niet meteen op de post!

2. Nodig je gasten uit met persoonlijk drukwerk

Bij het kiezen van huwelijksdrukwerk zijn je uitnodigingen een weerspiegeling van jullie stijl en persoonlijkheid. Voor je gasten is jullie uitnodiging het allereerste wat ze te zien krijgen van jullie feest en je wil natuurlijk een blijvende indruk maken. Als grafisch ontwerper kan ik je helpen bij het maken van unieke, persoonlijke uitnodigingen die perfect bij jullie passen.

Conclusie

Het samenstellen van je gastenlijst is een bijzondere taak. Het is een kans om na te denken over de mensen die er echt toe doen in jullie leven. Als een jonge vrouw en een toegewijde grafisch ontwerper die gespecialiseerd is in huwelijksdrukwerk, ben ik er om je te helpen bij het creëren van uitnodigingen die de essentie van jullie liefdesverhaal vastleggen.

Samen kunnen we jullie gastenlijst en uitnodigingen maken tot een weerspiegeling van wie jullie zijn en wat jullie liefde zo bijzonder maakt. Laten we samenwerken om van jullie bruiloft een onvergetelijke gebeurtenis te maken, te beginnen met de perfecte uitnodigingen.

Ik ben er voor jou, en samen kunnen we jullie liefdesverhaal vertellen!

-Stacey

Klaar voor jouw uitnodigingen?

Zin gekregen om eraan te beginnen?

Neem contact met me op om jouw droomuitnodigingen te bespreken! Ik help je graag op weg.

Neem contact op

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *